Concert 19.05.2022

Concert simfonic

Joi 19 mai 2022, ora 18:30 sala Ateneu

Marți, 17 mai la Sala Ateneu a Filarmonicii Mihail Jora, Ioana Cristina Ionescu a susținut un recital In memoriam Mihaela Ursuleasa. Un program inspirat, cu Suita pentru pian de Paul Constantinescu, 32 de Variațiuni de Ludwig van Beethoven, Două dansuri românești op.8a de Bela Bartok și Suita op.10 de George Enescu, cu care artista ne-a delectat.

„Simplitatea reprezintă încununarea artei”, afirma compozitorul polonez Frederic Chopin. Joi, orchestra Filarmonicii Mihail Jora deschide a X-a ediție a Concursului Internațional de pian Frederic Chopin cu un concert simfonic dirijat de Andreas Mihăiță, un muzician cu reale calități.

Soliștii, Luca Torrigiani – profesor de pian la Conservatorul C. Pollini din Padova și Rebecca Cojan, – studentă la clasa profesorului Daniel Goiți la Academia Națională de Muzică Gh. Dima din Cluj Napoca, câștigătoare în ediția anterioară a concursului, vor interpreta: Teresa Procaccini – Una sera a Parigi, op.84 (primă audiție) și Concertul nr.1 de Frederic Chopin.
Simfonicul se încheie cu Simfonia a IV-a de P.I. Ceaikovski. Concursul organizat de Asociația Scoala de pian Dragoș Lungu, în parteneriat cu Filarmonica Mihail Jora se desfășoară online în perioada 19-21 mai și președintele juriului este pianistul și profesorul Vadim Rudenko, de la Conservatorul din Moscova.

Sâmbătă 21 mai, la Sala Ateneu, de la ora 18.30, un nou recital din ciclul Serile Syrinx cu interpreții italieni Lapo Vanucci – chitară și Luca Torrigiani – pian. Ei vor interpreta lucrări de: Matteo Carcassi, L.v.Beethoven, Mario Castelnuovo – Tedesco, Federico Moreno Torroba, Francisco Parrega, Teresa Procaccini, Francesco di Fiori, Luciana di Gazzi și Maurizio Colonn.

Ozana Kalmuski Zarea

 

Nu exista comentarii

Comentariile sunt inchise.