Concert 12.05.2022

Concert simfonic

Joi 12 mai 2022, ora 18:30, sala Ateneu

Joi, 12 mai, de la ora 18,30 veți putea audia la Sala Ateneu a Filarmonicii Mihail Jora din Bacau un concert simfonic dirijat de Sebastian Perlowski din Polonia. Acesta a studiat dirijatul și compoziția la Academia de Muzică din Katowice.

S-a perfecționat la Jarvie Academy sub îndrumarea maestrilor: Jorma Panula, Jin Yang, Adrian Gnam și Yuri Simonov. Sebastian a câștigat multe concursuri internaționale. Criticii, jurnaliștii și publicul l-au nominalizat ca fiind „cel mai bun dirijor al ultimilor 5 ani la Opera din Cracovia”. Personalitatea culturala a anului 2017, la „Nestle and Salzburg Festival Young Conductor Award”, Sebastian Perlowski, un muzician talentat, precis, a lucrat cu placere și eficienta cu orchestra băcăuană, apreciind valoarea acestui ansamblu. El a dirijat în Polonia, a fost invitat la Filarmonica George Enescu din București și a înregistrat pentru importante Case de discuri.

Solista concertului este Ioana Mardare, artist instrumentist violă, din orchestra băcăuană. În programul serii: Uvertura operei Halka de Stanislaw Moniuszko, Concertul în Re Major op.1 pentru violă și orchestră de Carl Stamitz și Simfonia nr. 7 op.70 de Antonín Dvořák. Un concert de excepție!

Nu exista comentarii

Comentariile sunt inchise.