Concert 29.03.2019

CONCERT VOCAL – SIMFONIC

VINERI 29 MARTIE 2019, ORA 18.30, SALA „ATENEU”

DIRIJOR:     ANDREA BARIZZA- ITALIA
SOLIȘTI:     BIANCA MANOLEANU, SOPRANA
COSMINA STANCU, MEZZOSOPRANA
MIHAI URZICANA, TENOR
CRISTIAN RUJA, BAS

CORUL „GAVRIIL MUSICESCU” AL FILARMONICII „MOLDOVA” DIN IAȘI , DIRIJOR DORU MORARIU

IN PROGRAM:

 • G.F.HAENDEL – CONCERTO GROSSO NR. 6 OP. 6
 • A. BRUCKNER – MISSA NR. 3 IN FA MINOR WAB 28

Concert 21/03/2019

CONCERT SIMFONIC

JOI, 21 MARTIE 2019, ORA 18.30, SALA „ATENEU”

DIRIJOR: ANDREA BARIZZA, ITALIA
SOLISTI:
EMIL STANCU, OBOI
MIHAI BADIU, FAGOT
IOANA PECINGINA, VIOARA
LIVIU MERA, VIOLONCEL

In program:

 • Alessio Elia – Fading into colors
 • Joseph Haydn-Simfonia Concertanta HOB. 105
 • Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 2

Concert 14/03/2019

14 martie 2019, ora 18:30, Sala Ateneu, Bacău

 

Anastasios Symeonidis (Grecia) – Festival L.v. Beethoven

Alexandra Silocea, pian Austria

În program:

 • Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră
 • Simfonia nr. 6 „ Pastorala

Concert 08-09/03/2019

08 și 09 martie 2019, Sala Ateneu, Bacău

Juan Cantarell, Spania

Cast desemnat de Spazio Musica din Genova

În program:

 • W.A. Mozart- Opera „Nunta lui Figaro”

 • Opera în concert (semiscenic , cu costume)

Concert 01/03/2019

Sala Ateneu, Bacău

Emil Stancu, oboi
Ioana Mardare, violă
Aron Cavassi, vioară

În program:

 • J.W. Kalliwoda- Concertino pentru oboi în Fa Major

 • Bela Bartok- Concertul pentru viola

 • Edouard Lalo- Simfonia spaniola pentru vioara și orchestra

 

Concert 28/02/2019

Sala Ateneu, Bacău

David Marcian
Thibaut Reznicek, violoncel, Franta

În program:

 • Constantin Silvestri – Preludiu și Toccata

 • Henri Nafilyan- Concertul pentru violoncel

 • Maurice Ravel- Daphnis și Chloe- Suita nr. 2

Concert 21/02/2019

Concert 21.02.2019

Andrea Barizza, Italia
Cristina Anghelescu, vioară

În program:

 • W.A.Mozart- Concertul nr 5 pentru vioară și orchestra

 • Anton Bruckner- Simfonia nr. 2

Concert 14/02/2019

Concert 14.02.2019

Alain Paris, Franța
Vlad Dimulescu, pian

În program:

 • Hector Berlioz, Uvertura „Carnaval roman”
 • Franz Liszt, Concertul nr 1 pentru pian 
 • Hector Berlioz, Roméo et Juliette, 4 momente simfonice  (Roméo seul/Fête chez Capulet; Scène d’amour; Scherzo de la reine Mab; Roméo au tombeau)

Concert 07/02/2019

CONCERT SIMFONIC

JOI, 7 FEB 2019, ORA 18.30, SALA ”ATENEU”

DIRIJOR VIRGIL POPA, SPANIA
SOLIST LUIS SANTANA, BARITON, SPANIA

In program:

 • Manuel de Falla (1876-1946)
 • Amorul vrăjitor
 • Sapte cantece populare spaniole
 • Luis Santana, bariton
 • Nikolai Rimski-Korsakov (1844-1908)
 • Capriciul spaniol op. 34
 • Joaquín Turina (1882-1949)
 • Dansuri fantastice op. 22
  1. Exaltación
  2. Ensueño
  3. Orgía

Concert 31/01/2019

CONCERT SIMFONIC

JOI, 31 IAN 2019 ORA 18.30 SALA „ATENEU”

DIRIJOR: JUAN CANTARELL, SPANIA
SOLIȘTI : LAPO VANUCCI, CHITARĂ, ITALIA
LUCA TORRIGIANI, PIAN, ITALIA

In program:

 • C.M.v. Weber- Uvertura ” Freischutz”
 • Teresa Procaccini- Concert pentru chitară și pian p.a.
 • R. Schumann- Simfonia nr. 2
Ozana Kalmuski Zarea
AVANCRONICA MUZICALĂ
Concert la Sala Ateneu, în ultima zi de ianuarie. Protagoniştii simfonicului, veniţi din Spania şi Italia, vă aşteaptă cu lucrări de: Carl Maria von Weber, Teresa Proccacini şi Robert Schumann. Nu rataţi!
JUAN CANTARELL

Născut în Barcelona, a studiat pianul cu Alicia de Larrocha şi Mercè Roldós la Academia Marshall şi dirijatul la Hoschshule fur Musik und Darstellende Kunst din Viena, cu  Karl Österreicher şi Julius Kalmar. în 1992 debutează la Musikverein of Vienna şi este admis la Royal Academy of Music din Londra, unde se perfecţionează cu Sir Colin Davis, Colin Metters şi George Hurst şi obţine Diploma de Studii Avansate. Face cursuri de maşter cu: Ferdinand Leitner, Ilia Musin şi Valery Gergiev la Accademia Chigiana din Siena (Italia). De la debutul său în Spania cu Orchestra Camerata Mediterrànea şi Alícia of Larrocha, susţine numeroase concerte în Marea Britanie, Italia, Germania, Franţa, Polonia, Cehia şi Canada. La Palau de la Musica Catalana dirijează London Sinfonia Orchestra, concert susţinut apoi la Paris.

A fost asistent muzical la Chorusmaster of the Gran Teatre del Liceu Barcelona, William Spaulding, şi pianist la ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). În 2010 fondează Youth Symphony Orchestra la Barcelona IPSI School of Music, cu colaborarea Corului de tineri Cor Vivaldi-Petits cantors de Catalunya (Spania).

În 2015 a fost asistentul muzical al lui Karel Mark Chichon la Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken. În acelaşi an începe colaborarea cu orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, unde dirijează  Madama Butterfly şi Tosca de Puccini şi concerte simfonice. Director muzical la Hunedoara Lirica Festival (Deva, Romania), în 2017, unde dirijează Tosca de Puccini şi Rigoletto de Verdi, se întoarce anul acesta cu Trubadurul şi Macbeth de Verdi şi acompaniază orchestra din Ruse. Este preşedinte de juriu la Concursul Vox Artis, în Sibiu. Recent, a fost invitat să dirijeze Las Palmas Orchestra (Spania), European Sinfonietta (Gibraltar), Lower Silesian Philharmonie (Polonia) şi Filarmonica din Arad la IRNO Festival Salerno (Italia).

LAPO VANUCCI

Născut la Florenţa în 1988 începe studiile muzicale cu Riccardo Bini continuându-le apoi la Conservatorul “Luigi Cherubini” din Florenţa unde îşi obţine diploma cu maxim de puncte sub îndrumarea lui Alfonso Borghese. Continuă studiile cu acesta la Academia de muzică din Fiesole şi în paralel urmează cursuri de măiestrie cu Arturo Tallini, Alvaro Company e Frédéric Zigante.

În acest moment frecventează cursurile Şcolii normale din Paris “Alfred Cortot” la clasa prof. Alberto Ponce. Este câştigător a numeroase concursuri naţionale (“Città di Massa”, “Riviera Etrusca”, “Liburni Civitas”, “Riviera della Versilia”, “Città di Grosseto”) şi internaţionale (“Città di San Sperate”, “Mendelssohn Cup di Taurisano”, “Città di Asti”) atât ca solist cât şi în formaţii camerale. Interpretează pentru Regiunea Toscana şi colaborează cu municipalitatea din Pistoia în diferite ocazii printre care inaugurarea în 2004 a Teatrului Mauro Bolognini alături de actorii Ugo Pagliai şi Paola Gassman. În duo cu soprana Veronica Senserini, urmează cursurile de muzică de cameră cu prof. Daniela de Santis, câştigând ulterior Premiul I la concursul naţional „Citta di Pieve di Sacco”. Este profesor de chitară la şcoala medie de stat „Leonardo da Vinci” din Pistoia şi membru în comitetul artistic al asociaţiei de cultură şi muzică „Giulio Rospigliosi” şi responsabil al concursului naţional de chitară „Giulio Rospigliosi” din Lamporecchio. Colaborează de asemenea la organizarea concursului internaţional de pian „Robert Schumann”.

Susţine o bogată activitate concertistică atât ca solist cât şi în diferite formaţii camerale, în specialcu trioul Rospigliosi împreuna cu care a dat viaţă la numeroase compoziţii de muzică contemporană.

 

LUCA TORRIGIANI

Cariera sa artistică începe în 1992 cu un turneu prestigios în Japonia în care a avut posibilitatea să cânte în cele mai importante săli din Gifu şi Tokyo şi unde a avut onoarea să cânte şi pentru familia imperială într-un concert privat. Este diplomat în pian, orga şi compoziţie la Conservatorul „Luigi Cherubini“ din Florenţa sub îndrumarea prof Fiuzzi şi Mochi. A participat la numeroase concursuri pianistice nationale si internationale obţinând de fiecare dată premii (Pietro Napoli, Livorno – Fidapa, Citta di Pisa). Ulterior termina cursurile superioare la acelaşi conservator din Florenţa la clasa prof. Daniela De Santis. A participat la cursuri de măiestrie cu prof. Masi, Moreno, Wibaut, Lonquich, Demus, Badura-Skoda, Vogel, Radulescu, Isoir. A susţinut recitaluri de pian şi în formaţii camerale în Italia şi în toată Europa .

În ultimii ani s-a dedicat carierei didactice obţinând premii importante în Italia cu elevii săi. A predat la Conservatoarele din Bari, Vibo Valentia, actualmente fiind profesor titular la catedra de pian principal la conservatorul „A. Scontrino” din Trapani. În duo cu clarinetistul Davide Bandieri a câştigat 9 premii în concursuri naţionale şi internaţionale. A înregistrat pentru Sonitus, lucrări pentru orgă de compozitori din zona Pistoia şi în trio cu flaut, clarinet şi pian lucrări de Saint-Saens, Poulenc, Genin, Debussy şi Ibert.