Concert 31/01/2019

CONCERT SIMFONIC

JOI, 31 IAN 2019 ORA 18.30 SALA „ATENEU”

DIRIJOR: JUAN CANTARELL, SPANIA
SOLIȘTI : LAPO VANUCCI, CHITARĂ, ITALIA
LUCA TORRIGIANI, PIAN, ITALIA

In program:

  • C.M.v. Weber- Uvertura ” Freischutz”
  • Teresa Procaccini- Concert pentru chitară și pian p.a.
  • R. Schumann- Simfonia nr. 2
Ozana Kalmuski Zarea
AVANCRONICA MUZICALĂ
Concert la Sala Ateneu, în ultima zi de ianuarie. Protagoniştii simfonicului, veniţi din Spania şi Italia, vă aşteaptă cu lucrări de: Carl Maria von Weber, Teresa Proccacini şi Robert Schumann. Nu rataţi!
JUAN CANTARELL

Născut în Barcelona, a studiat pianul cu Alicia de Larrocha şi Mercè Roldós la Academia Marshall şi dirijatul la Hoschshule fur Musik und Darstellende Kunst din Viena, cu  Karl Österreicher şi Julius Kalmar. în 1992 debutează la Musikverein of Vienna şi este admis la Royal Academy of Music din Londra, unde se perfecţionează cu Sir Colin Davis, Colin Metters şi George Hurst şi obţine Diploma de Studii Avansate. Face cursuri de maşter cu: Ferdinand Leitner, Ilia Musin şi Valery Gergiev la Accademia Chigiana din Siena (Italia). De la debutul său în Spania cu Orchestra Camerata Mediterrànea şi Alícia of Larrocha, susţine numeroase concerte în Marea Britanie, Italia, Germania, Franţa, Polonia, Cehia şi Canada. La Palau de la Musica Catalana dirijează London Sinfonia Orchestra, concert susţinut apoi la Paris.

A fost asistent muzical la Chorusmaster of the Gran Teatre del Liceu Barcelona, William Spaulding, şi pianist la ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). În 2010 fondează Youth Symphony Orchestra la Barcelona IPSI School of Music, cu colaborarea Corului de tineri Cor Vivaldi-Petits cantors de Catalunya (Spania).

În 2015 a fost asistentul muzical al lui Karel Mark Chichon la Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken. În acelaşi an începe colaborarea cu orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, unde dirijează  Madama Butterfly şi Tosca de Puccini şi concerte simfonice. Director muzical la Hunedoara Lirica Festival (Deva, Romania), în 2017, unde dirijează Tosca de Puccini şi Rigoletto de Verdi, se întoarce anul acesta cu Trubadurul şi Macbeth de Verdi şi acompaniază orchestra din Ruse. Este preşedinte de juriu la Concursul Vox Artis, în Sibiu. Recent, a fost invitat să dirijeze Las Palmas Orchestra (Spania), European Sinfonietta (Gibraltar), Lower Silesian Philharmonie (Polonia) şi Filarmonica din Arad la IRNO Festival Salerno (Italia).

LAPO VANUCCI

Născut la Florenţa în 1988 începe studiile muzicale cu Riccardo Bini continuându-le apoi la Conservatorul “Luigi Cherubini” din Florenţa unde îşi obţine diploma cu maxim de puncte sub îndrumarea lui Alfonso Borghese. Continuă studiile cu acesta la Academia de muzică din Fiesole şi în paralel urmează cursuri de măiestrie cu Arturo Tallini, Alvaro Company e Frédéric Zigante.

În acest moment frecventează cursurile Şcolii normale din Paris “Alfred Cortot” la clasa prof. Alberto Ponce. Este câştigător a numeroase concursuri naţionale (“Città di Massa”, “Riviera Etrusca”, “Liburni Civitas”, “Riviera della Versilia”, “Città di Grosseto”) şi internaţionale (“Città di San Sperate”, “Mendelssohn Cup di Taurisano”, “Città di Asti”) atât ca solist cât şi în formaţii camerale. Interpretează pentru Regiunea Toscana şi colaborează cu municipalitatea din Pistoia în diferite ocazii printre care inaugurarea în 2004 a Teatrului Mauro Bolognini alături de actorii Ugo Pagliai şi Paola Gassman. În duo cu soprana Veronica Senserini, urmează cursurile de muzică de cameră cu prof. Daniela de Santis, câştigând ulterior Premiul I la concursul naţional „Citta di Pieve di Sacco”. Este profesor de chitară la şcoala medie de stat „Leonardo da Vinci” din Pistoia şi membru în comitetul artistic al asociaţiei de cultură şi muzică „Giulio Rospigliosi” şi responsabil al concursului naţional de chitară „Giulio Rospigliosi” din Lamporecchio. Colaborează de asemenea la organizarea concursului internaţional de pian „Robert Schumann”.

Susţine o bogată activitate concertistică atât ca solist cât şi în diferite formaţii camerale, în specialcu trioul Rospigliosi împreuna cu care a dat viaţă la numeroase compoziţii de muzică contemporană.

 

LUCA TORRIGIANI

Cariera sa artistică începe în 1992 cu un turneu prestigios în Japonia în care a avut posibilitatea să cânte în cele mai importante săli din Gifu şi Tokyo şi unde a avut onoarea să cânte şi pentru familia imperială într-un concert privat. Este diplomat în pian, orga şi compoziţie la Conservatorul „Luigi Cherubini“ din Florenţa sub îndrumarea prof Fiuzzi şi Mochi. A participat la numeroase concursuri pianistice nationale si internationale obţinând de fiecare dată premii (Pietro Napoli, Livorno – Fidapa, Citta di Pisa). Ulterior termina cursurile superioare la acelaşi conservator din Florenţa la clasa prof. Daniela De Santis. A participat la cursuri de măiestrie cu prof. Masi, Moreno, Wibaut, Lonquich, Demus, Badura-Skoda, Vogel, Radulescu, Isoir. A susţinut recitaluri de pian şi în formaţii camerale în Italia şi în toată Europa .

În ultimii ani s-a dedicat carierei didactice obţinând premii importante în Italia cu elevii săi. A predat la Conservatoarele din Bari, Vibo Valentia, actualmente fiind profesor titular la catedra de pian principal la conservatorul „A. Scontrino” din Trapani. În duo cu clarinetistul Davide Bandieri a câştigat 9 premii în concursuri naţionale şi internaţionale. A înregistrat pentru Sonitus, lucrări pentru orgă de compozitori din zona Pistoia şi în trio cu flaut, clarinet şi pian lucrări de Saint-Saens, Poulenc, Genin, Debussy şi Ibert.

Nu exista comentarii

Comentariile sunt inchise.