Concert 30/06/2019

Recital cameral

Data 30.06.2019. Ora 11.00, sala Ateneu, Bacău

Trio Giocoso

Elisabeth Ganter, clarinet, Elveția

Pavel Ionescu, fagot

Stanislav Bogunia, pian Cehia

În program:

  • Lucrări de Konradin Kreutzer, L.v. Beethoven și M. Glinka

OZANA KALMUSKI ZAREA
AVANCRONICA MUZICALĂ

Familii de muzicieni

    Duminică, 30 iunie, la matineu, în cadrul stagiunii estivale, am ascultat recitalul cu lucrări de Konradin Kreutzer, Ludwig van Beethoven şi Mihail Ivanovici Glinka susţinut de Trio Giocoso – ansamblu cu bogată activitate artistică, înfiinţat la iniţiativa clarinetistei Elisabeth Ganter din Zürich. Alături de aceasta, au evoluat, la pian, Stanislav Bogunia  (lector la Academia de Muzică din Praga, la catedra de pian şi dirijat orchestra) şi Pavel Ionescu – Ambrosie, la fagot.

 Familia Manoleanu: Bianca Luigia şi Stanca – Maria, mamă şi fiică, soprane, Remus şi Roman – tată şi fiu, pianişti, au concertat aseară la ediţia 46 a Vacanţelor muzicale de la Piatra Neamţ. Un recital de succes, transmis de TVR3.

   In aceasta seară de 2 iulie, la Sala Ateneu a Filarmonicii “Mihail Jora” un recital din seria Familii de muzicieni, cu aceşti artişti, fără soprana Stanca – Maria,care a fost invitată să onoreze un curs de master.

    Familia Manoleanu ne propune un program divers şi dificil, cu Cinci melodii populare greceşti de Maurice Ravel, cele mai cunoscute  miniaturi ale lui Serghei Rahmaninov, lucrări compuse de Joaquin Rodrigo, Enric Morera, Fernando Obradors, Leo Delibes şi Xavier Montsalvatge.

Cu o deja recunoscută activitate artistică, Roman Manoleanu, care a  participat la cursuri de măiestrie cu Ian Hobson, Tamas Vesmas, Elisso Wirsaladze, a obținut titlul de Doctor în muzică la U.N.M.B sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban Dimitrie Soreanu. Roman Manoleanu îmbină cariera concertistică  cu aceea de profesor de pian la Liceul Național de Muzică „George Enescu”  și  se afirmă ca actor şi realizator de spectacol (Un bel di – Beldie 2018).

    Despre universitarii Manoleanu: Bianca – profesor doctor în cadrul Departamentului de Canto şi Remus, conferenţiar doctor la catedra de pian din Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (U.N.M.B.) am scris de multe ori. Ei au înfiinţat Fundaţia Culturală Bianca, ce are ca scop promovarea muzicii româneşti şi în afara activităţii solistice proprii, în Duo s-au impus pe toate scenele ţării, în Germania, Belgia, Franţa, Italia etc.

Contribuţiile la susţinerea muzicii româneşti, adesea prin prime audiţii, s-au făcut remarcate la festivalurile muzicale din Timişoara, Cluj Napoca, Tg. Mureş, Craiova, Iaşi, Constanţa, Bacău. Din anul 2000, ei sunt prezenţi în fiecare ediţie a Festivalului George Enescu, la Bucureşti.

 

Nu exista comentarii

Comentariile sunt inchise.