Concert 25/10/2018

CONCERT SIMFONIC

JOI, 25 oct 2018, ora 18.30, SALA „ATENEU”

DIRIJOR : ROBERTO SALVALAIO, ITALIA

SOLISTA: DIANA MARIA PETRACHE, PIAN

 

În program:

  • Astor Piazzolla
  • Uvertura Dramatica op.5
  • Ludwig van Beethoven
  • Concerto n .2 in Sib Major .op.19
  • Igor Stravinski
  • Simfonia n.1 in Mib major

 

Avancronica muzicală

Concert autumnal

                                           Ozana Kalmuski – Zarea

                           

 

    Roberto Salvalaio este un muzician ce susține concerte în marile centre culturale ale lumii, fiind dirijor, dar şi specialist în muzica de orgă. Fin cunoscător al creației lui Astor Piazzolla, Salvalaio organizează în ianuarie 2001, la Sala Radiodifuziunii Române, primul concert medalion din România dedicat compozitorului argentinian (1921 – 1992).  De foarte multi ani, Roberto Salvalaio colaborează cu orchestra Filarmonicii “Mihail Jora”, fie ca invitat la pupitru, fie alături de Cvintetul Avantgarde, alături de care interpretează partitura de bandoneon din muzicile argentinianului.

Salvalaio a realizat, cu Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora”, coloana sonoră a filmului “Three The Movie”, fiind singurul european selectat şi s-a clasat pe locul al doilea, în S.U.A, la Utah Music Awards (UMA).

    În această seară, la Sala “Ateneu” are un program de excepţie: Uvertura Dramatica op.5 de Piazzolla, Concertul nr.2, în Si bemol Major op.19 de Ludwig van Beethoven, în interpretarea Mariei-Diana Petrache  şi Simfonia I, în Mi bemol Major de Igor Stravinski.

    Discipolă a pianistului Viniciu Moroianu, la Universitatea Națională de Muzică din București, Maria – Diana Petrache urmează cursul de master la clasa prof. Roland Krüger la Universitatea de Muzică din Hanovra.

    Din cele peste 30 de premii naționale şi internaționale cu care Maria – Diana este laureată, vom aminti pe cel mai recent, Premiul Joseph Haydn la Concursul Internațional Anton Rubinstein, Düsseldorf, Germania, 2018. Pianista a concertat cu succes în țară şi în Germania, sub bagheta dirijorilor: Vladimir Kiradjiev (Austria), Petre Sbârcea, Gabriel Bebeşelea, Valentin Doni, Radu Postăvaru, Bogdan Vodă, Dario Bisso-Sabadin (Italia), Constantin Grigore, Corvin Matei (Africa de Sud), George Hariton, I.I.Prunner, Gheorghe Iliuță.

Nu exista comentarii

Comentariile sunt inchise.