Concert 22/01/2019

SEARA DE JAZZ

„THE LAND OF DREAMS” TURNEU NAȚIONAL

MARȚI, 22 IAN 2019, ORA 18.30 SALA „ATENEU”

SORIN ZLAT QUARTET

SORIN ZLAT – PIAN
GIANNI GAGLIARDI – SAXOFON, SPANIA
GIANLUCA RENZI – CONTRABAS, ITALIA
IULIAN NICOLAU – BATERIE

 

Vă place jazzul?

Ozana Kalmuski Zarea

Quartetul pianistului Sorin Zlat, prezent în decembrie, la concertul de sărbători al Filarmonicii “Mihail Jora”, dirijat de Juan Cantarell, revine luna aceasta pe scena Ateneului şi ne promite o călătorie muzicală pe tărâmuri de vis.

Aşadar, Sorin Zlat (România)- pian, Gianni Gagliardi (Spania)- saxofon, Gianluca Renzi (Italia)- contrabas, Iulian Nicolau (România)- baterie, muzicieni din şcoli şi generaţii diferite, uniţi de jazz, sub umbrela “The Land of Dreams”.

Concertul “The Land of Dreams” va cuprinde compoziții personale de pe albumul Endurance lansat de Sorin în anul 2015, creații noi ce vor fi incluse pe următorul album al pianistului, compoziții semnate de saxofonistul Gianni Gagliardi – si contrabasistul Gianluca Renzi.

Pianist, clarinetist și compozitor, Sorin Zlat a studiat la Liceul de Artă din Bacău, unde l-am avut elev. De altminteri, băcăuanii îşi amintesc descinderea sa de anul trecut la Bacău, când a sosit din S.U.A pentru a inaugura pianina din Aeroportul “George Enescu”. Sorin concertează în Europa și America de Nord, bucurându-se de succes în: Elveția, Spania, Israel, Belgia, Turcia, Franța, Italia, Anglia și Olanda. Deținător a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai reprezentativi pianisti de jazz ai noii generații de artiști români, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), la Monaco (2013), Montreux (2015), precum și Premiul pentru “Cel Mai Bun Muzician de Jazz”. Invitat ca headliner la “Jacksonville Jazz Festival 2017”, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio, Gerald Clayton si Gregory Porter. Apariții recente includ prestații în cluburi celebre precum Birdland si Smalls din New York, Music Village și Jazz Station din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin sau participarea la festivaluri de prestigiu precum Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz festival, Izmir Jazz festival, Bruxelles Jazz Festival, Pera Fest Istanbul, Getxo International Jazz Festival din Spania, Monaco Jazz Festival etc.

Alături de Zlat se află saxofonistul Gianni Gagliardi, pe care Ron Netsky de la Rochester City Newspaper îl consideră cea mai strălucitoare stea a scenei jazzistice din Brooklyn, cu un sunet unic, care a studiat la Paris şi New York, fondatorul BCN Jazz Collective. Italianul Gianluca Renzi este contrabasist, compozitor, aranjor, profesor şi inginer de sunet. Prezenţa sa este remarcată la cele mai importante concerte de jazz. Student la clasa de percuţie a Universităţii de Muzică bucureştene, Iulian Nicolau, are şansa de a cânta cu artişti de marcă ai jazzului românesc.

Nu exista comentarii

Comentariile sunt inchise.