Concert 18/06/2017

CURSURILE INTERNATIONALE DE DIRIJAT
CONCERTUL PROFESORILOR
IN MEMORIAM ROBERT GUTTER
DUMINICA 18 IUNIE, ORA 11.00 SALA „ATENEU”
DIRIJORI:
OVIDIU BALAN
CHARLES GAMBETTA

SOLIST : MIREL IANCOVICI, VIOLONCEL
50 ANI DE LA DEBUTUL CU ORCHETRA DIN BACAU

IN PROGRAM:

M.Ravel- Pavana pentru o infanta defuncta
E.Elgar- Concertul pentru violoncel
R.Schumann- Simfonia nr. 1 P II si III
P.I.Ceaikovski- Uvertura fantezie „Romeo si Julieta”

 

AVANCRONICA MUZICALĂ
OZANA KALMUSKI ZAREA
JUBILEU ARTISTIC
 
    Violoncelist de excepție,  Mirel Iancovici sărbătorește duminică, 18 iunie, ora 11.00 la Ateneu, în compania orchestrei băcăuane dirijate de maestrul  Ovidiu Bălan, 50 de ani de la debutul  artistic. Profesor, compozitor, aranjor și dirijor, discipol al lui Serafim Antropov,  Radu Aldulescu și Paul Tortelier, predă violoncelul la Conservatorul din Maastricht (Olanda). Premiat la Florența, Bristol, Barcelona, are nenumărate înregistrări.  A colaborat cu distinși artiști, dintre care amintim pe: Claudio Abbado, Philippe Entremont, Herman Krebbers, Silvia Marcovici.  A cântat cu mare succes peste tot în lume, de la New York la  Berlin, de la Barcelona, la Washington, din Israel la București.
    Concertul profesorilor Cursurilor Internațíonale de Dirijat  din acest an este  In memoriam Robert Gutter, care a murit la început de mai, după ce a dirijat la Filarmonica Mihail Jora ultimul său concert.
    L-am admirat la lucru cu studenții de-a lungul celor 13 ediții ale Cursurilor internaționale de Dirijat și obișnuiam să îi serbăm ziua, 16 iunie, împreună cu discipolii. Prodigioasa carieră muzicală ni-l prezintă ca dirijor și mentor. Publicul băcăuan, fidel, i-a secondat lui Robert Gutter parcursul artistic la Sala Ateneu și la Teatrul de Vară, unde a condus două reușite Concerte de Crăciun. Un gând pios ne va însoți, alături de frumoase amintiri.
    Celălalt dirijor titular al Cursurilor, Charles Gambetta (SUA),  care predă la Colegiul Guilford şi Colegiul Greensboro, în Greensboro, NC.,  va dirija  părțile II, III şi IV din Simfonia I de S. Prokofiev și Uvertura – fantezie „Romeo și Julieta” de P.I. Ceaikovski.
Image may contain: 1 person, smiling, closeup

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

You must be logged in to post a comment.