CONCERT SIMFONIC

JOI, 17 IAN 2018, ORA 18.30, SALA „ATENEU”

DIRIJOR: MIHNEA IGNAT, SPANIA
SOLIST : DENIS IVANOV, RUSIA

In program:

  • Claude Debussy- După amiaza unui Faun
  • Maurice Ravel- Concert pentru mana stânga
  • P.I. Ceaikovski- Simfonia nr. 2

 

Avancronica muzicală

Ozana Kalmuski Zarea

Săptămâna internaţională

     Simfonicul de joi este dirijat de Mihnea Ignat, muzician român, care şi-a construit o frumoasă carieră în Spania.  Dirijor principal şi director artistic al Orchestrei Filarmonice a Universităţii din Alicante şi al orchestrei din Elche, a studiat în oraşul natal, Craiova, a absolvit la Universitatea Naţională de Muzică, dirijat orchestra şi compoziţie, s-a perfecţionat cu Horia Andreescu şi la Academia de Vară “Prag-Wien-Budapest”. Îl recomandă premiile,  artiştii alături de care a colaborat şi prestaţiile dirijorale de calitate.

    Programul său va debuta cu Preludiu la după amiaza unui faun

de Claude Debussy şi se va încheia cu Simfonia a II-a de P.I. Ceaikovski, lucrare  cunoscută şi sub numele Snegurocika, în finalul căreia sunt măiestrit prelucrate teme populare ruseşti.

    Solistul Concertului de pian penru mâna stângă şi orchestră, în Re Major de Maurice Ravel nu este altul decât Denis Ivanov, pianist născut la Sankt Petersburg. După studii la Conservatorul Rimski – Korsakov, la clasa lui E. Bazanov, studiază la Dresda cu Detlef Kaiser şi se perfecţionează cu S. Perticaroli şi Léa Yoanna Adam. Câştigă premii la renumite concursuri: S. Rahmaninov,  D. Şostakovici, N. Rubinstein – toate în Rusia, şi face parte din ansambluri camerale: A Trio, Duo  Gegenwind, Koplabunz.

Concert 17/01/2019