Concert 16/03/2017

CONCERT SIMFONIC
JOI, 16 Martie 2017, ora 18.30, Sala „Ateneu”

DIRIJOR : ORAZIO BARONELLO, ITALIA
SOLISTI: TRIO „CONTRASTE”
ION BOGDAN STEFANESCU, flaut
DORU ROMAN, percutie
SORIN PETRESCU, pian
In program:

Andrei Tanasescu – Burlesca (dupa un vals de Fr.Chopin)
Friedrich Gulda – Introducere si Scherzo( Orchestratie S. Petrescu) pentru pian si orchestra
Mike Mower – Bossa Merengova Orchestratie S. Petrescu )pentru flaut si orchestra
Johannes.Brahms – Simfonia a II a

 

AVANCRONICA MUZICALA
OZANA KALMUSKI ZAREA
 
CONTRASTE ARMONIZATE
 
   Trio Contraste: Ion Bogdan Ștefănescu – flaut, Doru Roman – percuție și Sorin Petrescu – pian, au revenit cu episodul II din ciclul „Mai în glumă, mai în serios”.  Muzicieni cu un remarcabil traiect artistic, ce au concertat la Filarmonicile din țară, în Germania, Austria,  Norvegia, Polonia, China, câștigători ai unei burse la Darmstadt în 1990 și a Premiului Uniunii Compozitorilor din România în 1986, Trio Contraste participă la nenumărate Festivaluri de muzică modernă, importanți compozitori români dedicându-le lucrări.
Recitalul lor prezintă piese de Leroy Anderson, Henry Mancini, Maros, Bomhof, Paliev, și lucrări de Franz Schubert ori Eric Satie.
În concertul  de astăzi, protagoniștii Trio-ului Contraste vor interpreta trei lucrări în primă audiție: Burlesca de Andrei Tănăsescu, Introducere și Scherzo de Fr. Gulda și Bossa Merengova de M. Mower, ultimele două orchestrate de S. Petrescu.

    La pupitrul orchestrei băcăuane, în această săptămână,  un dirijor cunoscut publicului pentru impetuozitatea sa, italianul Orazio Baronello. Născut la Messina, studiază contrabasul la Conservatorul din Palermo, compoziția la Roma și dirijat orchestră la Pescara. Asistent al maestrului austriac Gustav Kuhn, realizează lucrări complexe din literatura muzicală universală. A colaborat cu orchestrele din România, o vreme a fost  dirijor permanent la Ploiești și numele său este prezent în prestigioase festivaluri internaționale de muzică, precum cele de la Sofia sau Taormina. Criticii muzicali îi recunosc activitatea încununată de succes. Orazio Baronello revine mereu cu plăcere în Bacău, deoarece se  simte stimulat să lucreze împreună cu orchestra Filarmonicii Mihail Jora. În această seară, vom audia Simfonia a II-a în Re Major, compusă de Johannes Brahms în anul 1877, opus pe care oricând îl așteptăm în  programele de concert.

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

You must be logged in to post a comment.