Concert 11/05/2017

Concert Simfonic
MARTI, 11 MAI 2017, ORA 18.30

Dirijor Valentin Doni

Solisti:

Clara Sofia Lupascu, cello,

Simina Croitoru, vioara,

Laura Beltrametti, pian,

Ennio Poggi, pian

David Popper- Fantezia pt cello și orch pe mici cântece rusesti op 44 arr.
M.Ravel – Tzigane
P.Sarasate – Zigeunerweisen , op 20
W.A.Mozart- Concert pt doua piane Kv 365
AVANCRONICA MUZICALĂ
OZANA KALMUSKI ZAREA
CONCERT DE PRIMĂVARĂ
   Concertul din această seară se deschide cu piesa  Primăvara, compoziție a dirijorului Filarmonicii bacăuane,  Valentin Doni. Lucrările proprii ale lui Doni, membru al Uniunilor de creație din România și Moldova, orchestrațiile realizate la importante opus – uri din creația universală și cea românească – de ar fi să ne referim la reușita versiune a Sonatei a III-a în caracter popular românesc de George Enescu, ni-l recomandă ca pe un muzician complex, preocupat de aspectele creației, deopotrivă cu ale interpretării.
    Invitații săi sunt: violoncelista Clara Sofia Lupașcu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național de Artă din Iași, câștigătoare a numeroase premii și a Trofeului Emanuel Elenescu, care va interpreta Fantezia pe un mic cântec rusesc de David Popper, lucrare orchestrată de Ciprian Ion.
    Violonista Simina Croitoru, nume rezonant al generației tinere, și-a finalizat studiile în Germania,  la Universitatea Franz Liszt din Weimar și a susținut recitaluri și concerte în Europa. Ea va cânta Tzigane de M. Ravel și Zigeunerweisen de Sarasate.
    Concertul pentru două piane K 365 de Mozart va fi interpretat de Laura Beltrametti și Ennio Poggi, muzicieni care alcătuiesc, din 1991 Duo Bechstein. Acest ansamblu a fost  creat tocmai pentru a-l celebra pe Mozart.
    Vineri, 12 mai, pe scena Ateneului vor evolua fagotiștii Mihai Mirea și Adam Siminiceanu, într-un Concert de Ch. L. Dietter, sub bagheta dirijorului german Karl – Ernst Eschborn, care va conduce orchestra băcăuană în pagini de Mendelssohn – Bartholdy și Franz Schubert.
    La ultimul concert, publicul l-a admirat la pupitru pe dirijorul american Robert Gutter. Acesta a înnobilat de-a lungul anilor cu caracterul și arta sa orchestra și tinerii participanți la Cursurile Internaționale de Dirijat. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

ace!

Image may contain: 1 person
Image may contain: 1 person
Image may contain: one or more people, smoking and text
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing, suit and indoor

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

You must be logged in to post a comment.