Concert-09/09/2016

Dirijor, Marcian DAVID,    Solista, Angelica POSTU

program:

Henri Nafilyan-Simfonia de camera
W.A.Mozart- Pian concert nr. 23 KV 488
F.Schubert- Simfonia nr. 4 „Tragica”

 

Angelica 233-001Pianista Angelica Postu s-a născut în 1988 la București . A fost eleva Mihaelei
 Zamfirescu la Liceul de Muzica “George Enescu” și a urmat Universitatea de Muzică din
 București la clasa Deliei Pavlovici si la clasa prof.Dana Borșan. În cadrul programului Erasmus, a fost studenta lui Sorin Enăchescu la Universitatea de Arte din Berlin, continuându-și apoi studiile cu Diploma de Master pe care o obține în 2014 la Conservatorul Regal din Bruxelles ,la clasa renumitului pianist și profesor Daniel Blumenthal.
Angelica Postu a absolvit in paralel și cursurile Facultății de Psihologie ,încheiate la București în 2011, iar în prezent iși dedică timpul și studiilor postuniversitare în Terapie prin Muzică la Universitatea de Arte din Berlin.
Importante impulsuri artistice le-a primit în masterclass-uri internaționale sub îndrumarea pianiștilor Kevin Kenner, Daniel Goiți, Roberto Russo, Einar Steen Nøkleberg și Christian Beldi.
Incă de la o vârstă fragedă, Angelica Postu a atras atenția asupra sa, prin câștigarea a numeroase concursuri naționale și internaționale de succes, numărându-se astfel printre interpreții de o certă valoare din cea mai tânară generație de interpreți români. Pianista susține in mod regulat concerte cu orchestra și recitaluri pe scene din capitală-(Ateneul Roman, Muzeul Național “George Enescu”,Palatul Șuțu,) precum și pe diverse scene ale unor orașe cu o intensă activitate muzicala din tara. In afara țării evoluează, bucurându-se de succes, în mai multe rânduri în Germania, Polonia, Olanda, Belgia. În 2010, celebrând Anul Chopin, Angelica Postu susține o serie de concerte în Polonia la Centrele Europene Culturale din Varșovia și Cracovia, încheiând cu un recital in casa natală a lui Frederic Chopin din Zelazowa Wola . Pe planul muzicii de cameră, artista a colaborat in ansambluri cu numeroși artiști: Alexandra Paladi, Dani Gutierrez, Angela Braun, Camille Bereau, Antonio Garcia, Ross Clarke, Peter Repka si Valentin Răduțiu.
În ultimii ani, artista a concertat alături de diverse orchestre, culminând cu debutul în 2015 pe scena din cadrul Festivalului "George Enescu" unde a interpretat Rhapsody in Blue de G.Gershwin sub bagheta dirijorului Cristian Lupeș.

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

You must be logged in to post a comment.