Concert simfonic

Joi 07 decembrie 2023, ora 18:30, Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău

La început de decembrie, Filarmonica „Mihail Jora” Bacău vă invită la concertul simfonic de pe data de 7, de la ora 18:30, la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău.
🎻Invitata săptămânii va fi tânăra violoncelistă Ioana Movileanu care va interpreta alături de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău, lucrarea lui Dmitri Shostakovich – Concert pentru violoncel și orchestră, sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan.
Programul serii cuprinde și Uvertura operei Flautul fermecat – Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia a V-a – Ludwig van Beethoven.

💢 INVITAȚIILE gratuite vor fi disponibile începând de luni, 4 decembrie, la Casa de Cultură (intrarea din spate, L-V, 10:00-18:00) sau la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău (L-V, până în ora 14:00, respectiv joi înainte de concert).
💢 Accesul publicului în sala de concert se va face începând cu ora 18:10

 

Concert In memoriam Igor Ciornei

Muzicolog dr. Ozana Kalmuski Zarea

Simfonicul din această seară se deschide cu Uvertura Flautul fermecat, lucrare pe care Wolfgang Amadeus Mozart a compus-o cu două luni înainte de a pleca în luminoasă eternitate.

Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici, va fi interpretat de Andreea Ioana Movileanu, o tânără și talentată solistă, născută într-o familie de muzicieni, actualmente studentă la clasa profesorului Danjulo Ishizaka la Musik Akademie der Stadt Basel.

Ioana deține numeroase premii, susține recitaluri și concerte și participă la cursuri de master.

Orchestra, condusă de maestrul Ovidiu Bălan, aduce prin acest concert omagiu dirijorului Igor Ciornei, care, în 25 decembrie ar fi împlinit 100 de ani.

Și ce putea fi mai nimerit decât Simfonia destinului, a V-a de Ludwig van Beethoven?

 

Concert 07.12.2023