Concert 06/09/2017

CONCERT SIMFONIC
MIERCURI, 6 SEPT 2017, ORA 18.30 SALA „ATENEU”

DIRIJOR: IULIA CIBISESCU
SOLISTI:
CHIARA NICORA, PIAN, ITALIA
FERDINANDO BAROFFIO, PIAN, ITALIA

In program:

Iulia Cibisescu-Simfonia nr. 2
Leopold Kozeluh- Concert pentru pian la patru maini
L.v. Beethoven- Simfonia nr. 2

OZANA KALMUSKI ZAREA
AVANCRONICA MUZICALĂ
TRIUMVIRAT   ARMONIC
    Trei concerte în această săptămână la Sala Ateneu. Iulia Cibişescu Duran  – care a beneficiat de o rezidenţă la compoziţie în Connecticut, SUA – începe programul pe care îl dirijează cu propria sa lucrare, Simfonia cu nr.2, compusă pe parcursul a patru ani. Invitaţi, pianiştii italieni Chiara Nicora şi Ferdinando Barrofio, interpretează Concertul pentru pian la patru mîini de Leopold Kozeluh. Acest Duo pianistic s-a înfiinţat în anul 1993 şi a susţinut concerte apreciate de public şi critici în Italia. Simfonicul se încheie cu Simfonia a II-a din creaţia lui Ludwig van Beethoven.
    În această seară, un Concert de concerte dirijat de Ovidiu Bălan. Solişti: Botond Szöcs – student la Facultatea de Muzică din Braşov, la clasa profesoarei  Stela Drăgulin – va interpreta Concertul nr.3 pentru pian  şi orchestră de Ludwig van Beethoven. Zece premii I în concursuri de pian, un repertoriu solistic şi de recital cuprinzător, apariţiile în compania orchestrelor din ţară şi pe scenele din Anglia, îl recomandă ca important exponent al generaţiei sale.
    Cele două Concerte pentru pian aparţinând lui Maurice Ravel sună sub cupola Ateneului, în interpretarea orchestrei, concerte  interpretate adesea la Concursurile de la Cantu, Italia. Vom audia Concertul pentru mâna stângă, în Re Major, solistă Segawa Yasuyo, care a susţinut concerte în Europa şi  Japonia. Din 2005 când suferă de distonie focală, a abordat repertoriul pentru mâna stângă.
   Anca Păduraru – fostă elevă a Colegiului Naţional de Artă George Apostu, ulterior profesoară, actualmente doctorand la UNMB, autoarea unor proiecte interpretative Claude Debussy, Olivier Messiaen sau de jazz, ne va interpreta Concertul în Sol Major pentru pian şi orchestră de Ravel. În prezent, ea colaborează cu profesorul Ratko Delorko, din Germania – cel care va susţine vineri, de la 18,30 un recital cu lucrări de pian, compuse de: Pasquini, Haendel, Dussek, Mozart, Cimarosa, Chopin, Schubert şi din creaţia sa.

Image may contain: 4 people, people sitting, child and outdoor

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

You must be logged in to post a comment.