Recital de pian,

Antonio di CRISTOFANO

L.v. Beethoven- Sonata op 13 „Patetica”
Fr.Chopin- -Polacca Fantasia op 61
J.Brahms- Pezzi op 118  1-2-3
A.Berg- Sonata op 1
Scriabin- Sonata Fantasia op 19

OZANA KALMUSKI ZAREAA

AVANCRONICAMUZICALĂ

La pian, Cristofano

La Sala “Ateneu”, anul se deschide cu un recital de pian susţinut de Antonio di Cristofano. Pianistul italian, al cărui periplu muzical din această seară ne poartă cu precădere în epoca romantică, are o îndelungată colaborare cu Filarmonica băcăuană.  O să vă amintesc totuşi că a  studiat la Conservatorul Luigi Cherubini din Florenţa la clasa profesorilor Antonio Bacchelli şi Massimiliano Damerini. Cîntă în toată Italia, de la Jesi la Spoleto, de la Milano la Alessandria, în Mantova, Napoli ori Palermo sau Brescia şi publicul îl aclamă Antonio di Cristofanoîn apariţiile din Sevilla,  Colorado, Moscova,  Praga,  Monte Carlo,  Houston, Bucureşti, Denver, Seul,  Varşovia, Toronto, Washington sau Viena. În 2012 a primit la Rotary Club premiul pentru cultură Paul Harrys Fellows.

Antonio di Cristofano este apreciat nu doar ca interpret, ci şi pentru cursurile de master pe care le ţine fie la  Conservatorul Ceaikovski din Moscova sau la universităţile americane: Denver-Louisiana – Memphis – Houston – Florida – Vancouver, la Seul şi Salonic.  Înregistrează la Velut Luna,  un compact disc cu  muzică de Berg, Brahms şi Skriabin. De altminteri, din creaţia acestora, ne va interpreta în această seară Sonata nr.1, 3 Piese op.118 şi Sonata Fantezie nr.2.

Recitalul se va deschide cu acea minunată creaţie, Sonata “Patetica”, a opta din cele 32 compuse de  Ludwig van Beethoven,  urmată de Poloneza  Fantezie op. 61 în La bemol Major a lui Frédéric Chopin – pagini eroice şi pline de melancolie!

Concert 10/01/2018

Lasă un răspuns