Concert 09/11/2017

CONCERT SIMFONIC
JOI, 9 NOV 2017, ORA 18.30 SALA „ATENEU”

DIRIJOR: RAMIRO ARISTA, ARGENTINA
SOLISTI : DORU ALBU, CLARINET
: WALTER IFRIM, BASSETTHORN, GERMANIA
: ZSUZSA BALINT, PIAN, GERMANIA
: CRISTIAN NICULESCU, PIAN, GERMANIA

In program:

A. Corelli- Concerto grosso op 6 nr. 8
J.S.Bach- Concert pentru doua piane BWV 1060
F.Mendelssohn- Konzertstuck nr.2 pentru clarinet, bassetthorn si orchestra
W.A.Mozart- Cvintetul in sol min nr.4 KV 516

OZANA KALMUSKI ZAREA

AVANCRONICA MUZICALĂ

SONURI AUTUMNALE

     În ultima seară de la Zilele Muzicii Contemporane, 23 septembrie, Liviu Dănceanu îşi lansa volumul Jurnal arial cursiv.

Scria acolo cuvinte elogiative despre pianistul Cristian Niculescu – unul dintre soliştii din această seară, care a fondat formaţiile camerale Dinu Lipatti Berlin şi ensemble contempo paris –  şi întâlnirile lor de la Berlin. Nimeni nu ştia că va fi ultima lansare şi ultima participare la primul festival de muzică nouă din România. 

Este regretabil însă  că la concertul de săptămâna trecută nu s-a ţinut un moment de reculegere în memoria compozitorului Liviu Dănceanu,  întemeietor al Festivalului Internaţional Zilele MuziciiContemporane şi promotor al muzicii noi. În Sala Ateneu el  a susţinut numeroase intervenţii artistice apreciate de public şi a programat lucrări ale celor mai importanţi creatori ai momentului, conferind prestigiu Filarmonicii noastre.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Concerto grosso op. 6 nr. 8 de Arcangelo Corelli, imaginat pentru noaptea de Crăciun deschide concertul condus de Ramiro Arista. Dirijorul argentinian, de origine italiană este apreciat pentru pasiunea energică şi capacitatea de a crea momente muzicale deosebite, de neuitat. Discipol al dirijorului Dumitru Goia, Ramiro combină ritmurile muzicii latino cu cele de sorginte folclorică şi cele de tradiţie europeană, având astfel acces la un repertoriu pe cât de divers, pe atât de îndrăgit de public. De altminteri, acesta îşi termină concertul cu Cvintetul nr. 4 în sol minor de W.A. Mozart.

Soliştii săi sunt: Zsuza Balint, solistă şi profesoară la Berlin şi Cristian Niculescu – duo pe care l-aţi ascultat la Ateneu. Ei vor interpreta Concertul pentru două piane şi orchestră în do minor de Johann Sebastian Bach.

Născut în Timişoara, solist la Filarmonica din Constanţa şi la  Opera din oraşul de pe Bega, clarinetistul Walter Ifrim – stabilit de peste 30 de ani în Germania, unde are o recunoscută carieră artistică ca solist sau membru în diverse ansambluri camerale, va cânta Konzertstück nr.2 de Felix Mendelssohn Bartholdy, alături de Doru Albu – profesor univ. dr. la Universitatea Naţională de Arte George Enescu din Iaşi, fondator al Cvartetului Orpheus, cu care are numeroase şi atractive concerte, încununate de succes. 

Image may contain: 1 person, eyeglasses, closeup and outdoor
Image may contain: 1 person, beard
Image may contain: 1 person
Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting and outdoor

 

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

You must be logged in to post a comment.