28/03/2017

Recital Cameral

marti 28 martie 2017, ora 18:30, Sala ATENEU

Cvartetul PASSIONE

Diana Jipa vioara 1, Cristina Pasa vioara 2, Madalina Penciu viola, Violeta Tuta Popescu violoncel

D.Sostakovici- Cvartetul nr 8, op. 110 în do min
Sabin Dragoi -Cvartetul nr. 1.

 

CVARTETUL PASSIONE s-a înființat în anul 2006 şi este format din patru absolvente ale Universității de Muzică din Bucureşti, in prezent cadre didactice in institutii de specialitate muzicala: Diana Jipa – vioara I, Cristina Paşa – vioara a II-a, Mădălina Penciu – violă şi Violeta Tuță-Popescu – violoncel.

De la data înființării, Cvartetul Passione a susținut concerte şi recitaluri în România,
Italia, Grecia, Japonia, Qatar, Cipru, Germania, Turcia, Franta .
De-a lungul timpului Cvartetul  Passione a colaborat cu artisti de talie mondiala ca: Eugen Doga , Mariano Castro, Steve Vai, Opus Avantra, Alessandro Safina, Aurelian Octav Popa , Alan Bedin (solistul trupei Sinergia din Italia), Donella del Monaco.

Cvartetul Passione se implică în proiecte educaționale ce au ca scop apropierea tinerilor către invățământul de specialitate și promovează tinerii muzicieni în concertele pe are acesta le susține. Festivalul „Împreună prin muzică” ajunge anul acesta la a XI-a ediție în parteneriat cu Şcoala Gimnazială de Arte nr.5 – București.
,,Activitatea Cvartetului Passione se bazează în mare parte pe abordarea repertoriului marilor compozitori. O realizare notabilă a fost in 2010, când am cântat la Sala Palatului în deschiderea concertului sustinut de Cvartetul ,,Scala di Milano”. În anul 2014, peste 50 de compozitori din toată lumea au scris piese dedicate cvartetului Passione, piese ce au fost interpretate în primă audiţie la Ateneul Român. Printre realizările din anul ce tocmai s-a scurs, se numără participarea la premiera spectacolului “Calea Ingerului Uman’’ de Mihaela Vosganian- pe scena Teatrului Ion Dacian, susţinerea muzicală a spectacolului “Luna Tango”, alături de pianistul argentinian Mariano Castro, colaborarea cu clarinetistul Aurelian Octav Popa, interpretand cvintetele de Mozart pe scena Ateneul Roman si marturisim ca asteptam cu nerabdare fiecare concert din Festivalul,, Sinfonii de vara’’ , ce apropie publicul de sfera muzicii clasice intr-un spatiu neconventional…si cu emotie ne gandim la turneul pe care il vom avea in China, in luna august….’’

Cvartet Passione ,,Împreună prin muzică’’

passione

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

You must be logged in to post a comment.